Graveren op hout

Het meest gebruikte materiaal voor laser graveren is hout. Of het nu een snijplank is of een schijf van een boomstam of gewoon zoals hier een mooi bewerkte plaat die voorzien is van een paar spreuken over een Landrover. Elke opdruk of afbeelding is mogelijk.

Graveren op metaal

Wat wij ook kunnen doen is het laser graveren van metaal. Koper, RVS, aluminium, zilver en zelfs goud behoren tot de mogelijkheden. Bij RVS en titanium is het zelfs mogelijk kleuren te laseren al hebben we hiervoor wel altijd wat proefstukken nodig. Het plaatje wat u hier ziet is voor een halster van een paard. Leuk idee toch?

Gravures op badkamer tegels

Ook badkamer tegels lenen zich voor gravures. Hiervoor zijn meerdere technieken en zelfs meerdere kleurschakeringen mogelijk. Op deze tegel is zwart als kleur gebruikt om een afbeelding van Kiss weer te geven. Bij deze methode kunnen ook foto's worden aangebracht zoals u ziet.

Glazen en kistjes

Combineren kan ook. In dit geval is het glas, ja, dat kan ook, voorzien van een gravure. Vervolgens is van hout, door middel van graveren en snijden, een kistje gemaakt om het glas in te kunnen plaatsen. Op deze manier wordt uw geschenk wel heel erg persoonlijk.

Graveren van uw logo

Hier hebben we het logo van een klant gebruikt om dit op relatief simpel hout te graveren. Zoals u ziet geeft dit een strak resultaat en met wat fantasie staat iets dergelijks, verlicht met spots geweldig in de entree van uw bedrijfspand. Bovendien kunt u hier kiezen welk materiaal u wilt gebruiken.

Gravures op steen

Ook bepaalde steensoorten kunnen voorzien worden van een lasergravure. Voorbeelden zijn leisteen, natuursteen en zelfs marmer. Hier zien we een voorbeeld van een tegel gemaakt als mijlpaal herinnering voor een bedrijf. Maar je kunt hierbij denken aan geschenken maar zelfs aan grafornamenten.

Gecoat metaal

Ook gecoat aluminium, of feitelijk elk ander metaal, met welke kleur dan ook leent zich uitstekend om te worden gegraveerd. Vele vormen zijn mogelijk en de afdruk kan tekst of logo's bevatten. Op deze manier heeft u altijd een leuk reclamemiddel of misschien als typeplaatje.

Graveren en snijden van leder

Nog zo'n bijzonder materiaal. Leder is ook geschikt om te laser graveren en te snijden. Hier zien we een paar laarzen die van tekst en logo zijn voorzien. Maar denk ook maar eens aan lederen patches die je kunt voorzien van je eigen opdruk en die je dan op jeans, of andere kleding, kunt aanbrengen. Of gewoon je geldbuidel of telefoonhoesje.

Graveren op textiel

Dan zijn er ook nog bepaalde stoffen die bewerkt kunnen worden met een laser. Het zijn wel vaak de wat zwaardere stoffen. We zien hier bijvoorbeeld jeans stof die voorzien is van een afbeelding.

Er is veel mogelijk

Er zijn dus heel veel zaken mogelijk, zaken zoals de sleutelhanger die u ziet. Het is teveel om op te noemen. Ik ga hier toch een rijtje opnoemen van materialen die gebruikt kunnen worden.

Hout (diverse soorten, hard, zacht, eiken enz.)
Aluminium (gecoat of ongecoat)
Koper
RVS
Zilver
Goud
Glas
Acryl
Leder
Marmer
Keramiek
Badkamer tegels
Leisteen
Natuursteen
Jeans
Vilt
Spiegel

En dan vergeet ik vast nog het e.e.a. Als u dus een idee heeft en zich afvraagt of dit te realiseren is, neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan samen met u kijken of we uw idee kunnen realiseren.